Fastighetsägarna informerar

Fastighetsägarna i Dalen träffas regelbundet och diskuterar gemensamma frågor. Centralt är hur vi tillsammans kan arbeta för utvecklingen i området med fokus på trivsel och trygghet i Dalen. Detta görs tillsammans med kommunen och polisen. Det här brevet återger lägesbilden för Dalen och ger tips på hur man som boende kan påverka skötseln och utvecklingen i Dalen.

Vackrare miljö

Ett sätt att påverka stadens trafik- och utemiljö i Dalen är att använda appen Tyck till. Genom att anmäla tex trasig belysning och skadegörelse förbättras sådant snabbare. Mer information om appen Tyck till finns här.

 

Bommar och bilar i området

Stora delar av Dalen är tänkt att var bilfritt. För att hålla dessa delar bilfria ombeds alla att stänga uppställda bommar och be hantverkare m.fl. som man anlitar att inte köra in med bil innanför bommarna. 

 

Polisens lägesbil och ökad trygghet

En stor fördel med samarbetet är att fastighetsägarna får uppdaterade lägesbilder från lokalpolisområde Globen och att erfarenheter och tips kan utbytas. Här följer information från Polisen:

 Polisen arbetar intensivt med att bryta våldsutvecklingen efter den senaste tidens grova brott i Stockholm. Polisregion Stockholm (bl a i Lokalpolisområde Globen varifrån era poliser i huvudsak utgår ifrån) har förstärkning av ett stort antal kollegor från övriga polisregioner i Sverige. Syftet är att skydda samhället och medborgarna från grova våldsbrott. 

 Parallellt med den höga polisiära närvaron i lokalsamhället, bedrivs det ett intensivt underrättelse- och utredningsarbete. Detta har sammantaget resulterat i att ett stort antal konfliktaktörer har frihetsberövats, samt att ett stort antal vapen har tagits i beslag. Polisen har upptäckt vapen på personer, men också gömda vapen. Det är vanligt att konfliktaktörer placerar ut och gömmer vapen, avsedda att tas fram omedelbart innan ett våldsdåd. Direkt efter ett våldsdåd vill man också göra sig av med vapnet. Det är inte ovanligt att sådana göms i offentliga utrymmen eller andra utrymmen som de kriminella har tillträde till, t ex öppningar/luckor i trapphus, driftsutrymmen, källargångar, bakom radiatorer, ovanför takplattor, i hisschakt osv.

 Därför blir era eventuella iakttagelser av stor vikt. Vid flera tillfällen har medborgartips till polisen resulterat i att vi har kunnat beslagta både vapen och narkotika. 

Lustgas

När det gäller missbruket av lustgas företrädesvis bland våra unga, ser vi det som mycket problematiskt. Lustgasen som säljs och används i berusningssyfte, är till skillnad från den lustgas som distribueras i sjukvård, inte utblandad med syrgas och ger därför mycket högre effekt. Ser man ungdomar som håller på att berusa sig med lustgas och till följd av det, uppträder mycket påverkade, kan man även om det inte är ett brottsligt förfarande, ringa 112 och larma myndigheter. Det kan vara att aktuella ungdomar behöver komma till vård. Polisen önskar också tips om ni ser mängder med tomma lustgastuber någonstans. Platsen blir då intressant för oss att ha koll på.

 Det är som sagt många poliser som arbetar i området nu, men polisen är alltid i behov av era iakttagelser och tips. Kontakta oss hellre en gång för mycket än för lite. Vi är medvetna om att 114 14 har långa svarstider, därför rekommenderar vi även vårt tipsformulär på polisens hemsida https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/. Information som lämnas där, kommer oss tillhanda!Infor

Föregående
Föregående

Årstämman

Nästa
Nästa

Avgiftshöjning