Nyhetsbrev vintern 23/24

Nyhetsbrev

Här kommer lite summerad information från styrelsen om vad som hänt och händer i föreningen den senaste tiden.

Stambrottet på Täppgränd 109
Saneringen är nu avslutad efter stambrottet som inträffade i kulverten i 109 i början av september.
Totalt kastades 9,2 ton med brännbart material från källarförråden i containrar, byggsäckar och kärl.
Rörupphängningarna i kulverten ses nu över ytterligare en gång för att säkra och förebygga eventuella framtida problem med rörbrott.

Radonmätningen
Radonmätningen som utfördes i våras i totalt 43 st lägenheter, varav alla lägenheter i markplan visade bra resultat frånsett 3 st lägenheter som hade förhöjda värden vilket kräver åtgärder som nu har genomförts. Åtgärderna kommer nu att följas upp genom att nya mätningar genomförs för att säkra att åtgärderna som vidtagits har gett önskat resultat på de uppmätta värdena.

Ny trädgårdsentreprenör
Från den 1 april nästa år har vi en ny samarbetspartner för trädgårdsskötsel av gården samt runt vår fastighet. Det är Miriam från “Miriams Trädgårdar” som är utbildad trädgårdsmästare och bor i Dalen på Pärongården med familj. Miriam arbetade senast som trädgårdsmästare på Sandsborgs kyrkogård. Hon kommer att vara hos oss ett par timmar varje vecka under perioden april-nov och kommer även månadsvis att titta till växtligheten under vintermånaderna dec-mars.

iLOQ, digitalt låssystem
Styrelsen har under sommaren och hösten upphandlat inköp av ett digitalt låssystem, iLOQ.
Syftet är att säkra och förenkla vår nyckelhantering för framförallt portar och andra viktiga passager och utrymmen som kommer att ge oss ett bättre skalskydd mot att obehöriga kan komma in.
Aptus kommer att finnas kvar och fungera som vanligt då iLOQ endast är ett komplement till det befintliga låssystemet. Inga nya nycklar kommer att delas ut.

Vill även påminna alla om att kontrollera sina brandvarnare och att vara försiktiga med tända ljus.

Bästa hälsningar
Styrelsen Brf Videgården 1
Anders, Renée, Lars, Björn, Peter, Anton, Angelica och Christopher


Föregående
Föregående

Avgiftshöjning

Nästa
Nästa

Kallelse till årsstämman 2023